Firma Synology, které jsme partnerem, přišla s velmi zajímavou novinkou, která mnohým může usnadnit a zpříjemnit práci s fotkami a soubory. O co se jedná?

BeeStation – jednoduše váš osobní cloud. Pokud teď využíváte z různých důvodu více úložišť – Google Drive, iCloud, OneDrive, atd., máte fotky a soubory na různých místech – určitě uvítáte něco, kde můžete mít svá data na jednom místě, možná je sdílet s ostatními. Oproti serveru NAS je její používání uživatelsky jednodušší a přívětivější.  BeeStation disponuje vestavěným 4TB pevným diskem a díky předkonfigurovaným funkcím ji lze použít bez nějakého složitějšího nastavování.

Pro mnohé může být i klíčovou výhodou to, že odpadá měsíční poplatek za potřebné množství úložiště – nákup je jednorázový. Navíc se nemusíte bát o své soukromí, data patří pouze vám.

Data si zde můžete zálohovat z několika cloudů, takže pokud o ně nějak nečekaně přijdete, budou tu. Skvěle je, že úložiště můžete sdílet se členy rodiny – a to až s 8! Navíc s přístupem odkudkoliv, což je uživatelsky velmi praktické a intuitivní.

BeeStation je prostor pro ukládání fotek a souborů, je tedy přehledně rozdělený do dvou aplikací, pojďme se na ně podívat blíž.

BeePhotos

BeePhotos je aplikace, která se stará o vaše fotky. Můžete si sem zálohovat fotky z telefonu, kterému tak uvolníte spoustu místa a nemusíte připlácet za gigabajty navíc na uložišti telefonu a jeho virtuálního cloudu.

Aplikace je opatřena AI, která organizuje vaše fotky podle časové osy, jak jsme na to zvyklí ve svých telefonech. Fotky ale organizuje i na světové mapě podle míst, které jste navštívili a funguje i rozpoznávaní obličejů (i u domácích mazlíčků), či podle jiné tématiky fotek (příroda, jídlo a podobně). Pro uživatele iPhonu to není novinkou, ale možná je to bod k dobru.

Funguje tu pak inteligentní vyhledávání, a díky AI třídění fotek se v nich snadno orientujete a rychle najdete fotky, které zrovna potřebujete. Funguje přirozeně i sdílení alb fotek a společné vytváření alb s jinými uživateli přes zabezpečený odkaz.

BeeFiles

Aplikace, ve které spravujete své dokumenty, je BeeFiles. Jednoduše sem můžete vkládat dokumenty a soubory, organizovat si je, odesílat je, sdílet je s ostatními. I zde si můžete mezi množstvím souboru rychle vyhledávat a procházet soubory, které potřebujete.

Skvělé je, že zde můžete mít opravdu všechny dokumenty na jednom místě. Možná máte více zařízení, na kterých pracujete, ale na každém se dokumenty ukládají jinam. Nebo jste v minulosti pracovali s jiným uložištěm, než dnes. Do BeeFiles můžete zálohovat všechny soubory, odkudkoliv. A pak s nimi pracovat na zařízení, které zrovna máte po ruce. Samozřejmě se zde dají zálohovat i externí disky, které používáte pro případ, že by se ztratily nebo poškodily. Nepřijdete tak o svá data.

Podobně jako u fotek, i zde platí, že soubory, které máte v BeeStation, nezabírají místo ve vašem PC. Co když je ale potřebujete upravovat v programu, který máte v PC? Od toho slouží aplikace BeeStation pro stolní počítat. Díky ní se zobrazuje BeeStation ve správci souborů, podobně jako flash disk, který máte zapojený v PC. Z BeeStation pak upravujete dokumenty přímo v nějakém programu a změny se synchronizují v reálném čase do cloudu. Skvělé je, že soubor pak zabírá místo v počítači pouze v okamžiku, kdy ho máte otevřený a pracujete v něm. Takhle můžete pracovat na jednom projektu na více zařízeních, podle toho, co máte zrovna po ruce. Což je určitě fajn.

Další výhodou je to, že si můžete vybrané složky v PC zálohovat na Beestation a přes webový prohlížeč pak pracovat se soubory na jiném zařízení.

BeeStation pro jednodušší práci a data v bezpečí

Pokud tedy patříte k lidem, kteří mají rádi uživatelsky příjemné prostředí bez nějakého složitějšího nastavování, uvítáte jednoduchou ovladatelnost, přístup k datům odkudkoliv, jejich 100%tní vlastnictví a bezpečné uložení, pak je tato novinka právě pro Vás!

Napište na WhatsApp
Dobrý den, jak Vám můžeme pomoci?